Namiesto Nadala ponesie španielsku zástavu Pau Gasol

21.07.2012 Celý región

Madrid 21. júla (TASR) - Španielsku zástavu pred výpravou tejto krajiny na slávnostnom otvorení Hier XXX. olympiády nakoniec ponesie basketbalová hviezda Pau Gasol. Pivota Los Angeles Lakers zo zámorskej NBA vybral Španielsky olympijský výbor ako náhradu za zraneného tenistu Rafaela Nadala.

Olympijský víťaz pekinskej dvojhry Nadal musel vo štvrtok odrieknuť svoju účasť v Londýne, lebo sa mu nepodarilo doliečiť zranené koleno. Gasol sa však na Pyrenejskom polostrove tiež teší veľkej popularite a pred štyrmi rokmi v čínskej metropole pomohol reprezentácii vybojovať strieborné medaily po finálovej prehre s USA. "Som veľmi šťastný, že ponesiem našu zástavu. Bude to jeden z najkrajších momentov v mojej kariére. Ďakujem športovým zväzom i olympijskému výboru," prezradil Gasol na sociálnej sieti.

Jedným z prvých gratulantov k čestnej úlohe bol práve Nadal. "Blahoželám. Som veľmi rád, že práve tebe sa dostalo tej pocty. Si pojmom a skvelým príkladom pre každého. Uži si to! Zaslúžiš si to!" napísal víťaz uplynulého vydania grandslamu Roland Garros.

V hre bolo aj jachtárske duo Iker Martinez a Xabi Fernandez, no obaja to vylúčili s odôvodnením, že by to narušilo ich prípravu.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región